Магучих ще направи дебют на Millrose Games

По-малко от два месеца преди Millrose Games организаторите на надпреварата обявиха първите големи имена, които ще се включат в Ню Йорк на 11 февруари.

Световната шампионка в скока на височина в зала и на открито Ярослава Магучих ще се състезава в Ню Йорк за първи път. 22-годишната украинка има личен рекорд в зала от 2.06 метра, като с този резултат дели трето място във вечната световна ранглиста в зала. Олимпийската бронзова медалистка завърши сезон 2023 именно в САЩ, след като триумфира на финалния турнир от Диамантената лига в Юджийн с 2.03 м.

Двукратната световна шампионка Даниел Уилямс ще застане на старт на 60 метра с препятствия. Ямайката е участвала в Ню Йорк в зала два пъти, като и в двата случая е завършвала с победа. През 2022 г. тя оглави и световната ранглиста за сезона със 7.75 сек.

Световният шампион на 1500 м от Будапеща 2023 Джош Кър ще се завърне на Millrose Games след победата си на 3000 м на миналото издание, когато завърши с рекорд на турнира то 7:33.47 мин. Този път британецът ще стартира в бягането на две мили.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти