Световният шампион Джош Кър разочарован, че не е сред финалистите за “Спортна личност на годината” на BBC

Джош Кър призна, че “определено е разочарован” от факта, че не е сред финалистите за наградата “Спортна личност на годината” на BBC за 2023 г. Шотландецът спечели световната титла на 1500 метра на планетарния атлетически форум в Будапеща през август. Той все пак смята да присъства на церемонията, за да подкрепи атлетиката.

“Това е невероятна награда. Но не мога да направя нищо. Определено съм разочарован. Имахме невероятна година в спорта и очаквам да подобря себе си в следващата, за да успея да попадна в топ шест догодина”, сподели Кър.

Сред финалистите за “Спортна личност на годината” от атлетиката беше отличена световната шампионка в седмобоя Катарина Джонсън-Томпсън.

26-годишният Кър, който спечели бронз на Олимпийските игри в Токио през 2021 г., допълни, че ще се фокусира върху спечелването на златото в Париж догодина. 

“Имам своя златен медал от Световното първенство и това е наистина важното за мен тази година. Получих награди от Шотландската атлетика и за Спортна личност на Шотландия, така че имам признание. Ще отида на церемонията, за да подкрепя Катарина Джонсън-Томпсън и атлетиката, защото това е моята работа. Няма да седна и да плача, но определено съм разочарован, защото това е толкова невероятна награда”, добави световният шампион на 1500 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички