Собственикът на Sportal.bg обединява сили с нидерландски медиен гигант DPG Media Group, Стилян Шишков влиза в Надзорния съвет

Най-голямата спортна медийна компания в Европа Ringier Sports Media Group (RSMG), която е собственик на Sportal.bg, и нидерландският медиен гигант DPG Media Group обединяват сили за издигане на нидерландски спортен медиен пейзаж, а създателят на Sportal Media Group Стилян Шишков влиза в Надзорния съвет. Ключовите акценти на това съвместно предприятие е трансформацията на Sportnieuws.nl, използвайки силните ресурси и опит на RSMG.Шишков, който е изпълнителен директор на швейцарската компания RSMG, е и част от Надзорния съвет на най-голямата дигитална спортна медия в света - LiveScore Group.

Както е известно, Ringier Sports Media Group включва спортните марки на Sportal Media Group и Digital Ventures ООД в България, португалската библия A Bola (вестник, най-големият спортен сайт в Португалия и телевизионен канал), gsp.ro в Румъния, Sportal.rs в Сърбия, Sportal.hu в Унгария, Sport.sk в Словакия, както и Sportal.gr в Гърция. В портфолиото на групата е също така LiveScore Group, от който бе закупен сериозен дял на стойност 50 милиона паунда. 

Ringier Sports Media Group и DPG Media Group обединяват сили за издигане на холандския спортен медиен пейзажВ стратегически ход, който ще укрепи холандския спортен медиен пейзаж, новосъздаденото съвместно предприятие между Ringier Sports Media Group AG (RSMG) и DPG Media Group вече е официално в ход. Ключовите акценти на това съвместно предприятие е трансформацията на Sportnieuws.nl, използвайки силните ресурси и опит на RSMG. Техният наръчник ще бъде внедрен с цел подобряване и обновяване на съдържанието и потребителското изживяване на платформата. Sportnieuws.nl ще започне работа на 15 януари 2024 г. Сътрудничеството обединява най-доброто от двата свята. Sportnieuws.nl е известен с това, че е единствената изцяло спортно фокусирана медийна платформа в портфолиото на DPG Media Group. Sportnieuws.nl има голям брой последователи в социалните медии в Нидерландия, което го прави силен актив за това сътрудничество. Риан Кет е назначен за изпълнителен директор, а Тван Бове за главен редактор на Sportnieuws.nl. Съвместното предприятие между RSMG и DPG Media Group дава големи обещания за бъдещето на спортните медии в Нидерландия. Чрез комбиниране на движещите сили на DPG Media Group с тези на RSMG, технологична мощ и опит в игрите, съвместното предприятие ще предостави иновативно и ангажиращо съдържание за спортните фенове в цялата страна. 

Робин Линг, председател на борда на директорите на RSMG: ,,Дигиталните спортни медии все повече се превръщат в място, където се срещат спортни ентусиасти, експерти и рекламодатели. RSMG е решен да инвестира в този атрактивен сегмент и има за цел да стане топ играч в световен мащаб с партньори като DPG Media Group. Радваме се, че най-голямата медийна компания в Нидерландия се съгласи да влезе в партньорство с нас за разработване на иновативни спортни медийни предложения в страната“. 

Собственикът на Sportal.bg сключи споразумение за придобиването на A Bola

Ерик Роденхоф, главен изпълнителен директор на DPG Media Group: „В динамичния медиен свят това съвместно предприятие представлява повече от просто сътрудничество; това е наистина споделена страст. Заедно ще окажем значително влияние върху това как феновете преживяват спорта в Нидерландия“, коментира Ерик Роденхоф, главен изпълнителен директор на DPG Media.

Стилиян Шишков, старши партньор на RSMG: ,,Много съм доволен, че сключихме споразумение с DPG Media Group. Нидерландският спортен пейзаж с богатата си история на спортисти от световна класа, иновативна спортна инфраструктура и страстна фен база, е истинска спортна нация с богата история. Щастливи сме да внедрим нашия RSMG playbook, за да работим за нидерландските спортни фенове и рекламни клиенти“. 

Относно DPG Media Group През последните десетилетия DPG Media Group се превърна във влиятелен медиен субект в Нидерландия и Белгия. С разнообразно портфолио от над 80 силни марки, медийните активи на DPG Media Group обхващат вестници, списания, радио, телевизия и онлайн платформи. Сред забележителните му марки са белгийските вестници „Het Laatste Nieuws" и "De Morgen", както и нидерландската "Algemeen Dagblad". Всеки месец DPG Media Group ангажира 13,4 милиона души, достигайки впечатляващите 91% от население в Нидерландия. Относно Ringier Sports Media Group (RSMG) От стартирането си през 2022 г. RSMG обединява водещи национални спортни медии с иновативни глобални технологии. С 9 марки в 7 Европейски страни, RSMG достига до 300 милиона спортни фенове месечно. Техните 200+ журналисти произвеждат над 1000 публикации всеки ден, ангажиращи 30 милиона потребители. RSMG непрекъснато и стратегически инвестира в спортните медии с цел достигане на видна глобална позиция чрез консолидиране на водещи дигитални спортове медийни марки. Тези марки в момента включват Sportal Media Group в България със sportal.bg и Sportal365, gsp.ro в Румъния, sportal.rs в Сърбия, sportal.hu в Унгария, sport.sk в Словакия, sportal.gr в Гърция и A Bola в Португалия. Стратегическата инвестиция в базираната в Обединеното кралство LiveScore Group през 2022 г. допълнително подчертава стремежа към глобално развитие на RSMG.

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти