Хорнър е изненадан от разследването на ФИА срещу семейство Волф

Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър заяви, че е изненадан от стартиралото разследване от страна на Международната автомобилна федерация (ФИА) срещу семейство Волф.

Както е известно ФИА разследва Тото и Сузи Волф за конфликт на интереси предвид техните позиции – Тото като ръководител на Мерцедес, а Сузи като служител на ФОМ. В съобщението на ФИА се казва, че има съмнения, че Сузи Волф може да дава секретна информация на ФОМ на своя съпруг, който на свой ред да ѝ съобщава конфиденциални неща от разговорите между шефовете на отборите.

ФИА разследва семейство Волф за конфликт на интереси

В съобщението на ФИА също така бе казано, че това разследване е стартирало след оплакване от страна на шеф на друг от отборите във Формула 1. Вчера обаче всички тимове, с изключение на Мерцедес, излязоха с обща декларация, в която отричат да е имало такова оплакване от някой от тях. Същото заяви и шефът на Ред Бул Хорнър в интервю за Sky Sports F1.

Отборите от Ф1 с обща декларация в защита на семейство Волф

„Ние сме големи съперници на пистата, но не сме се оплаквали от Мерцедес, Тото или Сузи на ФИА. Ред Бул е отбор, който е част от Формула 1 Академия още от началото ѝ и догодина ще имаме общо три коли между двата ни отбора (Ред Бул и Алфа Таури).„Така че ние работим в близост със Сузи (директор на Ф1 Академия), която върши страхотна работа. Бяхме доста изненадани от съобщението на ФИА, но със сигурност това разследване не е дошло след искане на Ред Бул“, каза Хорнър.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти