Валенсия се класира напред за Купата на Краля след труден успех над аматьори

Валенсия успя да се класира за третия кръг на Купата на Краля след труден успех с минималното 1:0 в гостуването на непрофесионалния тим Ароса. Победата дойде с попадение на Роман Яремчук още в осмата минута, негово първо с екипа на тима.

Рубен Бараха заложи на играчи, които по-рядко получават шанс за изява. Срещата започна отлично за “прилепите”, които взеха ранна преднина още преди да са изминали и десет минути от двубоя, когато украинският нападател бе намерен в наказателното поле и реализира от воле. Галисийският тим не се отказа и можеше да стигне до изравняването, но техни играчи направиха няколко сериозни пропуска, включително един в самия край на редовното време на срещата. Техният вратар също на няколко пъти се отличи с добри спасявания, за да запази своя тим в двубоя, но в крайна сметка това не се оказа достатъчно за нещо повече от минимално поражение.

Малко по-рано тази вечер другият тим от Примера Хетафе също успя да достигне до третия кръг на Купата с попадения на Хуан Латаса (53’, 74’). Наставникът на мадридския тим Пепе Борделас не подцени срещата и от първата минута започнаха доста от играчите, които са титуляри в срещите от шампионата. Домакините показаха, че са достоен противник и на почивката дори имаха преимущество във владеенето на топката.

След почивката обаче Хетафе все пак взе своето. В 53-ата минута Хави Гарсия центрира в пеналта, вратарят не се намеси добре и Латаса откри резултата. Футболистите на Пепе Борделас удвоиха преднината си петнайсет минути преди края на редовното време и по този начин направиха двубоя си спокоен.

В сблъсъка между два от тимовете в Ла Лига 2 Еспаньол надделя с 3:1 над Валядолид с два гола на Жофре Карерас (24’, 43’), а Хавиер Паудо (90’) сложи точка на спора в края, като преди това Израел Саласар (82’) бе намалил изоставането на гостите, които останаха и с човек по-малко в добавеното време след червен картон на Кенеди.

Още от Футбол свят

Виж всички