Танак: Верстапен не е лош пилот

Сравнението на Ойт Танак с Макс Верстапен, направено от шефа на Хюндай в Световния рали шампионат (WRC) Сирил Абитебул, успя да привлече вниманието на феновете и медиите към динамиката в заводския тим на корейския автомобилен гигант.

Абитебул се постара да обясни, че е имал предвид, че Танак създава неудобства на съотборниците и съперниците си, също като Макс, който е смятан за много труден противник във Формула 1.

Абитебул: Хюндай може да е като Ред Бул, а Ойт – като Макс!

Другият пилот на Хюндай с пълна програма в WRC Тиери Нювил призна, че не се притеснява от такова сравнение, но уточни, че винаги му е било трудно да се бори с Танак.

Абитебул: Крейг много ни липсва!

А най-спокойният коментар по темата дойде точно от естонеца.

Танак: Нещо не е наред в WRC

„Макс не е лош пилот – обясни световният рали шампион за 2019. – В момента Верстапен се справя доста добре. Но става въпрос за съвсем различна дисциплина и оттам, всичко друго е различно. Всеки един от нас иска да доминира, вижте как доминира Ред Бул във Формула 1. Това е и моята идея, затова се върнах в Хюндай. Изглежда, че Абитебул има визия за това в каква посока трябва да работим, но никой не знае дали ще се получи, ще разберем.”

Тиери Нювил: Кале не е непобедим

Разбира се, репортерите накараха Абитебул да сравни и Нювил с пилот от Формула 1 и французинът беше категоричен, че Тиери е като Себастиан Фетел.

Верстапен: Алонсо иска да участваме заедно в Льо Ман

„Аз вече наричам Сирил Хелмут Марко и изглежда, че на него му харесва”, приключи темата Нювил.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти