Александър Иванов: Хебър ще бъде същият и занапред

Президентът на волейболния Хебър Александър Иванов даде специално интервю. 

Той говори за проблемите в клуба след смяната на местната власт в Пазарджик. 

Иванов обяви, че дори името се продава. Според него смяната на градската управа е дошла в много лош момент. 

Хебър замина за Полша без Джулиани и Масари

Треньорът Алберто Джулиани остава на поста си, но след напускането на Николай Къртев, Микеле Баранович и Джулио Саби се водят преговори със звездата Якопо Масари за бъдещето му в Пазарджик. Спечелването на Купата на CEV пък не стои на дневен ред. Вчера „тигрите“ заминаха за Полша за мача си срещу Алурон Варта Заверче в 1/16-финалите. Двубоят е утре, 23 ноември от 20:00 часа българско време.

Хебър се договори с новото ръководство на Община Пазарджик

„Доколкото е възможно нещата се успокоиха, да. Вече имаме яснота, че донякъде ще работим с общината съвместно за волейбола в Пазарджик. Имаме доза спокойствие. Чака ни още много работа с намиране на партньори и запазване на състава. Нещата са турбулентни, но нещата изглеждат все по-добре“, започна Иванов пред Дарик радио.

„Много лош тайминг с изборите и идването на нов кмет. Имахме много малко време да реагираме. Всяка нормална ситуация бива разглеждана по-деликатно. Джулиани в действителност има здравословни проблеми, така че към момента остава в Хебър. Причината да остане в Пазарджик не е свързана с договора му или неговото участие като старши треньор. Спокойни сме и работим заедно“, продължи той.

Джулио Саби ще тренира с Модена

„На фона на динамиката, която имаме в последните седмици, Нова година ми се струва много далеч. Има някои въпросителни при нас. Към момента и Алберто е с нас, и голяма част от момчетата. Водим преговори за единични ситуации. Разделихме се с двама от чужденците. От тази гледна точка е динамично, но не е толкова черно. Подкрепата на предишния кмет беше пословична и силна. Затова имаше сътресение. С идването на новия кмет проведохме няколко разговори. Срещнахме разбираме. Трябва да намерим общия вариант, защото това, което създадохме в Пазарджик е като оазис в националния волейбол. Иска ми се от сърце да направим всичко възможно, за да продължим в тази насока“.

Хебър замина за Полша без Джулиани и Масари

„Като нов кмет му се стоварват много неща на главата и волейболът няма да му е приоритет. Затова аз правя всичко необходимо да гарантирам спокойствието в клуба. Имаме голяма школа, важно е. С общи усилия ще го направим. Аз винаги съм бил привърженик на високите цели, независимо какъв бюджет имаме или състав. Още първите години в Суперлигата казах, че се борим за победа във всеки мач. Това, че завършихме шести, не означава, че сме имали по-ниски цели. Волейболът е много интересен спорт. Стават какви ли не обрати. Целите си остават високи. Изградили сме нещо уникално за България. Инвестирахме много за база“, сподели босът на ВК Хебър.

Криза в Хебър? Италианските звезди на тима си тръгват

„Хебър ще бъде същият и занапред. Разбира се, ако имаме някой напускащ, ще направим промени, за да запълним дупките. Не се очакват грандиозни промени. За пръв път сме в такава ситуация, но не е драматично. Не е приятно, когато трябва да има предоговаряне при състезателите. Аз съм сигурен, че те влизат в положение, защото изправени пред риска да имаме по-големи проблеми и да намалим заплатите, трябва да си дадем сметка кое е по-добре. Срещаме разбиране за това. Не мисля, че ще има турбуленция в клуба от тази гледна точка. Винаги съм бил откри в комуникацията си с играчи и медии. Нямаме тайни. По план се движат нещата. Точно това се случва, когато имаме много сгъстен цикъл. Не е много приятно, но съм сигурен, че ще се справим“.

Новият кмет на Пазарджик: Финансовото състояние не е никак добро, но Хебър ще продължи да се бори за първото място

„Още не знам процентно колко трябва да ограничим бюджета. Ще обявим съвместна пресконференция с новия кмет на общината. Заедно с него продължаваме да търсим партньори за клуба. Структурирали сме по малко по-различен начин финансирането на клуба и разходването на средствата. Още е рано да се каже с колко процента трябва да ограничим“.

„Трудно е в момента да гоним Купата на CEV, с оглед състава, с който отиваме в Полша. Както казах много лош тайминг. Моят фокус е върху оздравяването на клуба и стабилизирането на ситуацията. Загубата в Монтана и мачовете в Европа не са ми на дневен ред. Разчитам там изцяло на треньорите и състезателите. Сигурен съм, че ще поемат отговорността. Към момента е както дойде, защото такава е ситуацията. Чисто ментално играчите не са на 100%. Животът е такъв, няма как да е лесно всеки ден. Имахме доста сериозен комфорт в последните няколко години. Можехме да планираме занапред. Сигурен съм, че с малко повече работа в следващите няколко месеца ще се поставим отново в такава ситуация да гледаме в по-голям мащаб“.

„Баланс между чужденци и българи. Винаги сме му били фенове. Искаме да привличаме качествени българи. Разчитаме и на момчета от школата. Обвинявани сме, че не го правим, но стратегията, която стартирахме преди години беше обърната. Имаме момчета, на които можем да разчитаме. Ние сме клуб, който гоним високи цели, но досега беше на всяка цена. Ще видим как ще структурираме нещата. За мен е редно да разчитаме и на чужденци, които да вдигат нивото на българското първенство, така и на нашия клуб. Фокусът към момчетата и към школата ще е завишен. Разчитаме на тях и стискаме палци да се докажат“, смята Иванов.

„Търсим партньори и сме много креативни в нещата, които предлагаме. Искаме по западен модел да развием нашия бранд. Спонсорите са добре дошли. Предлагаме различни пакети, имаме различни неща, които предлагаме, включително името на клуба. Тези неща са на тезгяха. При добро намерение, сме склонни да направим и това“, каза още той пред Дарик радио.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти