Стивън Кени не очаква да му предложат нов договор от федерацията

Отборът на Република Ирландия завърши разочароващо годината, като направи 1:1 у дома с Нова Зеландия в приятелски мач, а мениджърът Стивън Кени призна, че не е оптимист, че ще му бъде предложен нов договор от федерацията на страната. Ирландците не се класираха за Евро 2024, като събраха едва 6 точки от 8 мача в групата си, записвайки само две победи срещу скромния тим на Гибралтар. Тимът завърши квалификациите с поражение от Нидерландия с 0:1 в неделя. Ремито с тима на Нова Зеландия в Дъблин е може би последният мач на Кени начело на отбора. 

"Очевидно е, че Бордът на директорите ще се събира следващата седмица. Ще вземат решение и аз ще го приема, каквото и да е то", каза треньорът. "Разбира се, ще бъде мечта да продължа да водя отбора, но инстинктът ми показва, че това няма да се случи и аз ще уважа решението", добави той. 

52-годишният специалист замени Мик МакКарти през 2020 и подписа нов договор, според който трябва да остане до края на Евро 2024. 

"В съблекалнята ни беше емоционално. 90% от играчите ни, може би дори 95% са в началото на кариерата си и ще се подобряват постоянно като играчи и индивидуалности", коментира Кени. "Беше привилегия, най-голямата чест, която можеш да имаш. Каквото и да правя след това, ще бъде стъпка надолу. Имахме много трудности и това е причината да не получа нов договор, ако такъв е случаят. Международният футбол е безпощаден. Разбирам това, но такива да нещата", завърши Стивън Кени.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти