Джокович, Алкарас и останалите от топ 8 разбраха жребия си за Финалите на ATP

Участниците на Финалите на АТР в Торино научиха своя жребий за груповата фаза на турнира, който беше изтеглен днес. Както е известно, финалният турнир от сериите “Мастърс” включва единствено осемте най-добри тенисисти при мъжете през 2023 година.

Участниците бяха разделени в две групи, както е по традиция, като в това издание едната е “зелена”, а другата “червена”. Водач в “зелената” група е поставеният под номер 1 в схемата Новак Джокович, който е в компанията на Яник Синер (номер 4), Стефанос Циципас (6) и Холгер Руне (8). Лидер в “червената” група е вторият в схемата Карлос Алкарас, а неговите опоненти са Даниил Медведев (3), Андрей Рубльов (5) и Александър Зверев (7).

Измежду всички тези играчи с най-много титли в турнира е шесткратният шампион Джокович, който спечели турнира и миналата година. Зверев е триумфирал два пъти, а Медведев и Циципас - по веднъж. Този път има цели трима дебютанти - Алкарас, Синер и Руне, а Рубльов за четвърта поредна година ще се опита да спечели първия си трофей в състезанието. Всеки участник ще изиграе по три мача, като първите двама от всяка група продължават към полуфиналите. Хуберт Хуркач и Тейлър Фриц са двете резерви в случай на контузени играчи.

В турнира ще играят и осемте най-добри двойки през годината, които също бяха разпределени в “зелена” и “червена” група. Началото на състезанието на сингъл и на двойки е на 12 ноември, като надпреварата продължава до 19 ноември.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти