Селекционерът на Унгария за затварянето на мача: Това не трябва да се случва

Селекционерът на Унгария Марко Роси говори пред Sportal.hu за предстоящия мач с България от европейските квалификации. Специалистът е много разочарован, че срещата ще бъде без публика, след препоръката на УЕФА от съображения за сигурност. Освен това наставникът заяви, че очаква доста труден мач и назначението на Илиан Илиев начело на "лъвовете" ще даде импулс.

Унгарските фенове бесни от решението на БФС, излязоха с гневна позиция

"Ако вземем точка срещу България, ще бъдем на Европейско първенство, но това не означава, че ще играем за равенство, а ще се стремим да вземем и трите точки. Нашите фенове означават много за нас. Връзката помежду ни е по-силна от тази на повечето от другите държави и съм много тъжен от промените. Промяната на стадиона не е чак такъв проблем, случвало се е и друг път, но ужасно съжалявам, че няма да има фенове. Разбрах, че Българската федерация е получила заплахи и полицията е казала, че не могат да гарантират сигурността. Това е разочароващо, няма как да отрека, че съм разочарован от Българската федерация и УЕФА за това решение, че се поддадоха на изнудване. Не трябва да се случва в нито един спорт", каза Роси.

Обрат! България посреща Унгария на "Колежа" без публика, вижте причината

"Мачове като този срещу България са всичко друго, но не и леки. Срещата ни в Литва показва, че в днешно време няма нищо лесно във футбола. Освен това България има нов селекционер в лицето на Илиан Илиев, а всички знаем, че нов треньор винаги дава импулс на отбора. Разучихме добре работата на Илиев, той се справя много добре начело на Черно море. Отборът му играе добър футбол и мисля, че ще се опита да приложи това и в националния отбор. Определено ни чака мотивиран съперник, но такива сме и ние. Всъщност ние трябва да искаме успеха повече от всеки друг", допълни селекционерът.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от БГ Футбол

Виж всички