Гуардиола: Доку е приятна изненада за всички нас

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола засипа с похвали крилото Жереми Доку след успеха с 6:1 над Борнемут. Белгиецът имаше ключова роля в мача, като отбеляза първия и асистира за още четири от головете на своя тим. Според Пеп той е приятна изненада за всички с чудесното си представяне от началото на сезона.

"Това не беше му страхотен мач този сезон. Всички мачове, в които е играл тук, са били фантастични. Той изненада всички ни. Жереми е страхотен футболист. Той прави всичко както трябва. Има страхотни качества в близост до наказателното поле. В днешно време е трудно да намерите футболист, който да дриблира по подобен начин в малки пространства. Той е един от най-бързите играчи на пет метра. Невероятно е как той може да промени ритъма за пет метра, но когато не е в състояние да дриблира, той е способен да взема добри решения и съм впечатлен от това. Ето защо той е велик футболист. Мисля, че той е щастлив и се надявам, че може да бъде тук много, много години", заяви Гуардиола. 

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Лошата новина за Сити след този мач бе травмата на Ерлинг Холанд, но наставникът се надява да не става дума за нещо сериозно.

"Той получи някакво изкълчване. Ще говоря с лекарите в следващите дни и ще видим какво е положението, но се надявам да не е нещо сериозно", допълни испанецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти