Онс Жабюр ще дари за палестинците част от спечелените пари в Канкун

Тунизийската тенисистка Онс Жабюр разкри след победата си над Маркета Вондроушова на Финалите на WTAв Канкун (Мексико), че ще дари спечелените от наградния фонд пари в помощ за палестинците.

Бившата номер 2 в световната ранглиста трудно се пребори с емоциите и сълзите в интервюто на корта след мача от група В, говорейки за продължаващия военен конфликт в Газа.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

"Много съм доволна от победата, но не напоследък не съм много щастлива. Ситуацията в света не ме прави никак щастлива", каза трикратната финалистка в турнирите от Големия шлем.

"Чувствам се като... съжалявам", добави Жабюр, която имаше нужда от известно време, за да се съвземе.

Швьонтек надигра Гоф, а Жабюр се справи с Вондроушова във Финалите на WТА в Канкун

"Много е тежко да виждаме деца и бебета да умират всеки ден. Сърцераздирателно е. Реших да даря част от наградата, която спечеля, за да помогна на палестинците. Не мога да бъда щастлива от победата. Това не е политическо послание, а човешко. Искам да има мир по света. Това е", коментира още Онс Жабюр.

29-годишната тунизийка ще се изправи срещу лидера в групата Ига Швьонтек в последния си мач от тази фаза на турнира в опит да достигне до топ 4 на финалите на WТА за първи път в кариерата си.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти