Марсилия и Лион порицаха грозните инциденти снощи

Марсилия и Лион излязоха с официални заявления, в които двата клуба порицаха хулиганските изцепки на феновете на марсилци, които атакуваха с камъни автобуса на гостите снощи преди мача между двата тима на “Велодром”. В резултат на тях треньорът на “хлапетата” Фабио Гросо и помощникът му Рафаеле Лонго бяха ударени и са със сериозни травми на лицата. Освен това са били нападани и гостуващи привърженици на Лион.

В тазо връзка от Лион написаха: “Дори в миналото такива атаки вече да са се случвали, за което Лион винаги е съжалявал, тази неделя, 29 октомври, бе направена най-лошaта стъпка. Всъщност няколко защитени прозорци бяха счупени от тежки предмети с неизвестен характер. Тези снаряди проникнаха във вътрешността на автобуса. Старши треньорът Фабио Гросо и помощникът Рафаеле Лонго бяха директно ударени и сериозно наранени в лицето по време на атаката. Заедно с тях иgрачите и щаба също бяха дълбоко засегнати от насилието при нападението, което Лион категорично осъжда.

В заключение, Олимпик Лион съжалява за подобни ситуации, ставащи всяка година в Марсилия и приканва властите да вземат предвид сериозността и повторението на този тип инциденти, преди да се случи още по-сериозна трагедия”.

Скандална проява на фенове на Марсилия доведе до сериозно нараняване за треньора на Лион

Марсилия пък заявиха: “Марсилия съжалява за неприемливите инциденти, които се случиха тази вечер около "Стад Велодром" срещу автобуса на Лион, както и срещу автобусите на привържениците на отбора. Клубът пожелава бързо възстановяване на треньора на Лион Фабио Гросо и категорично осъжда това насилствено поведение, което няма място в света на футбола и в обществото. Поради шепа безмозъчни хора, мачът, планиран за тази вечер, беше провалени, а 65 000 привърженици бяха лишени от възможността да присъстват на футболен мач”.

Насилието бе порицано и от влиятелни фигури в Лион като кмета и президента на градския съвет в града, както и от бившия футболист на “хлапетата” Сидни Гову и бившия президент на клуба Жан-Мишел Олас.

Междувременно стана ясно, че привърженици на Лион пък са пяли расистки песни и са правели недопустими жестове на паркинга за гости на “Стад Велодром” в Марсилия. Това също бе порицано от клуба.БТА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти