Оперираха успешно Георги Гаджев, фенове и състезатели събират средства за него

Безпрецедентна кампания за събиране на средства в помощ на тежко пострадалия навигатор Георги Гаджев стартира вчера в социалните мрежи. Георги е с фрактура на таза след катастрофата в събота, след която загина пилотът Мирослав Ангелов, като инцидентът стана по време на тестове на макадам.

А тази вечер стана ясно, че операцията на Георги в Пловдив е била успешна, като той ще остане под лекарско наблюдение до понеделник. Новината съобщи Георги Гераджиев-младши, с когото Гаджев започна да се състезава в началото на кариерата си. Точно Гераджиев и Владимир Гатев са в основата на кампанията за събиране на средства за възстановяването на Гаджев.

"Сърдечни благодарности на Д-р Илиан Коев и екипът му от болница “Пълмед” за успешната операция на Георги Гаджев! Сигурен съм, че заслуга за това имате и всички вие, които бяхте с него в тези трудни часове! Той ще остане в интензивно отделение за наблюдение. Моля ви пишете му от понеделник. Благодаря ви от сърце!", това написа тази вечер Гераджиев във Фейсбук.

По време на тестовете в събота веднага след удара, при който колата на двамата се е запалила, Георги е изскочил от мястото си и успял да извади все още живия Миро Ангелов от автомобила, за да се отдалечат двамата от автомобила.

Успешно транспортираха Георги Гаджев до Пловдив

Гаджев прекара няколко дни в реанимацията в Шумен, а тази седмица беше транспортиран в Пловдив, където след операцията му предстои и възстановяване.

През седмицата местят Георги Гаджев в Пловдив

И тъй като точно възстановяването от такива трамви е тежко и дълго, Гаджев ще има нужда от подкрепа, включително и финансова. Постът, с който се дава началото на кампанията за събиране на средства от вчера е многократно споделян и публикуван от много фенове на моторните спортове, пилоти, навигатори, от профила на АФБ и т.н.

Без №1 на старта в Пампорово в памет на Миро Ангелов
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти