Съдията за дербито показал 10 червени картона на Барселона, Реал Мадрид няма загуба при него от две години

Един от най-популярните съдии в Испания - Хесус Хил Мансано, ще ръководи дербито между Барселона и Реал Мадрид в събота. Той е на 39 години и държи рекорда за най-млад международен рефер от страната, след като още като 29-годишен ФИФА го включи в листата си.

За него това ще е трето “Ел Класико” и първо с Барса домакин. В предишните две победител беше Реал Мадрид - 3:1 през сезон 2014/15 г. и 2:1 през сезон 2020/21 г.

От две години насам “белите” от столицата нямат загуба при Хил Мансано. Общо в кариерата си арбитърът е ръководил 47 срещи на “лос меренгес”, в които тимът е постигнал 37 победи срещу 5 поражения и 5 ремита.

Той обаче беше съдията, който през сезон 2020/21 г. отсъди три дузпи срещу Реал в рамките на един мач - при загубата с 1:4 от Валенсия на “Местайя”.

Статистиката на Хил Мансано в двубоите на Барселона е 22 победи за каталунците срещу 7 загуби и 7 равенства.

Трябва да се отбележи, че той е показал цели десет червени картона на футболисти на “блаугранас”, от които шест директни. Въпросният съдия е отстранявал играчи като Лионел Меси, Неймар, Роберт Левандовски, Жерард Пике и др.

За сравнение, показаните от него червени картони на състезатели на Реал Мадрид са четири, от които само един директен - на Рафаел Варан през 2019 г.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Футбол свят

Виж всички