Струмица се подсили за с канадеца Ухена Офоха преди турнира от ШЛ в Бургас

Десетократният шампион на Северна Македония – Струмица, срещу който първенецът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) се изправя в петък от 20,00 часа в зала „Младост“.

Другите съперници са Фино Капошвар (Унгария) и Будва (Черна гора). Първите два отбора от Група 1 продължават в следващия етап на квалификациите за Шампионската лига.

Часове преди пристигането си в България струмчани успяха да уредят трето чуждестранно попълнение. Това е 29-годишният централен блокировач от Канада - Ухена Офоха.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

За трансфера съобщи пред местните медии играещият президент на клуба – националът на западната ни съседка Владо Милев. В Струмица мислеха, че са си осигурили колумбийския централен блокировач Кристиян Карабали, но неговото идване пропадна.

Нефтохимик обяви цените на билетите за Шампионска лига

„Офоха е силно попълнение, има и европейски опит. Играл е в Румъния, Германия, Франция и Испания“, казва 37-годишният посрещач Милев, който заедно с година по-големия разпределител Филип Деспотовски и 27-годишния Славе Наков представяха Струмица на европейското първенство през 2023 година.

Там Северна Македония, която бе един от съдомакините на континенталния шампионат заедно с България, Италия и Израел, игра осминафинал.

Либерото Костадин Ричлиев също беше в състава на Евроволей 2023 от името на Струмица, но сега вече е волейболист на Щип.

Шампионът Нефтохимик стартира с успех! Мурад Хан заби 32 точки

Треньорите на Струмица Кире Ричлиев и Атанас Милев трябва да доведат и двама тунизийци – завърналият се след един сезон в Шкендия (Тетово) посрещач Хамди Бен Талеб и привлеченият от Сфакс диагонал Саад Ом Хени.

По предварителна информация Струмица пристига в Бургас в сряда, като по първоначална заявка със сигурност би трябвало да видим следните състезатели:

Състав на Струмица (Северна Македония):

Разпределители:

Ване Арапов

Ефтим Ричлиев

Диагонали:

Саад Ом Хени (Тунис)

Панче Маглешев

Посрещачи:

Хамди Бен Талеб (Тунис)

Владо Милев

Йован Милев

Централни блокировачи:

Ухена Офоха (Канада)

Славе Наков

Филип Гърковски

Либеро:

Васе Михайлов

Не е изключено обаче в делегацията да присъстват и други.

Програмата на турнира в Бургас:

27 октомври 2023 г. (петък)
17,30: Будва (ЧГ) – Фино Капошвар (Унг)
20,00: НЕФТОХИМИК – Струмица (СМ)

28 октомври (събота)
17,30: Будва (ЧГ) – Струмица (СМ)
20,00: Фино Капошвар (Унг) – НЕФТОХИМИК

29 октомври (неделя)
17,30: Струмица (СМ) – Фино Капошвар (Унг)
20,00: НЕФТОХИМИК – Будва (ЧГ).

Още от Волейбол

Виж всички