Пет българчета се класираха за четвъртфиналите на турнир в Гърция

Пламен Колев, Кристиян Стефанов и Георги Георгиев при юношите и Рада Колева и Никол Нунева при девойките се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнира до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Серес (Гърция).

При юношите Пламен Колев победи на осминафиналите Йоанис-Панайотис Василеядис от Гърция с 6:1, 6:0. Кристиян Стефанов елиминира Елиът Фелман от Франция 6:1, 6:2. Георги Георгиев се наложи над Флориан Шон Силленбиндър от Германия с 6:1, 6:1.

Други трима българи отпаднаха на осминафиналите. Владимир Цонков отстъпи на Вилям Репакис от Швеция с 3:6, 0:6. Димитър Конакчиев загуби от Александрос Авгерис от Гърция с 4:6, 6:4, 3:6. Адриан Христов падна от Рафаел Гакопулос от Гърция с 1:6, 1:6.

На осминафиналите при девойките Рада Колева победи Матилда Бетичава от Гърция с 6:1, 6:3. Никол Нунева се наложи над Мелиса-Мария Аркана от Румъния с 6:3, 6:2.

Междувременно седем българчета ще играят на полуфиналите на двойки.

За място на финала на двойки при юношите Пламен Колев и Владимир Цонков ще играят срещу Вилям Репакис от Швеция и Александрос Авгерис от Гърция. Кристиян Стефанов и Димитър Конакчиев ще играят срещу друг българин Георги Георгиев и Михайло Топич от Сърбия.

На полуфиналите на двойки при девойките Рада Колева и Никол Нунева ще играят срещу гъркините Матилда Бетичава и Анна Папагапиту.

В турнира участва тим 2010 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2010 г. е в състав Пламен Колев (Про спорт), Владимир Цонков (Бароко Спорт), Рада Колева (Супер Спорт) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.

Участието на Отбор 2010 се осъществява със спонсорската подкрепа на EGT и SATSPORT официален вносител за България на немския спортен бранд „BIDI BADU".

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти