Хакан Якин беше назначен за старши треньор на Истанбулспор

Бившият швейцарски национал Хакан Якин беше назначен за старши треньор на турския Истанбулспор със задачата да спаси “жълто-черните” от изпадане, съобщи официалната страница на клуба. 

Договорът на 46-годишния швейцарец е за две години, се казва още в съобщението. Якин ще има правото да си доведе екип от трима души, а още двама помощници ще му бъдат предложени от клуба. Треньорската кариера на Хакан Якин не е особено богата като тази на брат му Мурат, който води националния отбор на Швейцария. Основно е работил в школите на Санкт Гален, Грасхопър и Шафхаузен, а в мъжкия футбол е бил помощник-треньор на Грасхопър, както и старши на Цуг и Шафхаузен във втора швейцарска дивизия. 

След първите осем кръга на турската Суперлига Истанбулспор има едва две точки от две равенства, а също така и пет поражения, и се нарежда на предпоследното 19-о място. Тимът има един мач по-малко, кoйто е с друг закъсал отбор – Самсунспор. 

Досегашният наставник Фатих Теке беше освободен след поражението с 0:2 от Бешикташ на 8 октомври, а Якин ще дебютира начело на тима в неделя у дома срещу Анкарагюджю

Истанбулспор е един от традиционните турски отбори, в който са играли и доста български национали като Здравко Здравков, Росен Кирилов, Ивайло Петков, Александър Александров и Несим Нешадов. През 2005 година обаче изпадна от елита и стигна дори до четвърта лига, за да се върне при най-добрите 17 сезона по-късно.

Още от Футбол свят

Виж всички