Ван Гаал ще помага на Аякс да излезе от кризата

Легендата на Аякс Луис ван Гаал се завърна в амстердамския гранд в ролята на консултант, обявиха от клуба. Бившият наставник ще съветва Надзорния съвет относно спортно-технически въпроси. По този начин той ще замести Ян ван Халст, който е решил да не се завърне в Надзорния съвет, щом неговият период като временен изпълнителен директор на клуба приключи.

Както е известно, в момента Аякс се намира в криза откъм резултати, след като заема едва 15-ото място в класирането на Ередивизи със само една победа от пет шампионатни мача. 72-годишният Ван Гаал е сред най-успешните треньори в клубната история, след като под негово ръководство между 1991 г. и 1997 г. амстердамци спечелиха редица трофеи, сред които три поредни титли на Нидерландия (1994-96 г.), Купата на УЕФА (1992 г.) и един трофей в Шампионска лига (1995 г.).

“Искам да помогна на Аякс. В момента прекарвам голяма част от живота ми в Португалия, което може да се комбинира добре с ролята ми на външен съветник. Готов съм да предоставя моите футболни познания на Надзорния съвет. Трябва да се завърнем на върха в спортно отношение и всички да допринесем за това”, заяви Ван Гаал пред клубния сайт.

Още от Футбол свят

Виж всички