Адекоя спечели злато на Азиатските игри след допинг наказание

Представителката на Бахрейн Кеми Адекоя, която беше лишена от титлата си през 2018 г. заради допинг, спечели златния медал на 400 метра с препятствия на Азиатските игри в Ханджоу (Китай) с нов рекорд на Игрите от 54.45 секунди. На Световното първенство в Будапеща през август тя завърши четвърта във финала.

30-годишната Адекоя спечели Азиатските игри през 2014 г., след като смени своята нигерийска националност, а четири години по-късно в Джакарта отново беше шампионка.

Тя обаче беше лишена от титлата си от 2018, както и от златото с микс щафетата на 4 по 400 м, заради положителен тет за забранения стероид станозолол. Тогава тя беше наказана за четири години.

“Просто исках да се боря и да спечеля златния медал, както и за нов рекорд. На последните Азиатски игри подобрих рекорда, но каквото се случи, се случи”, сподели тя, визирайки отнетите си златни медали и наказанието за допинг.

“Просто се фокусирах върху менталното си здраве и се опитах да се запазя много силна. Вярвах в себе си и работих много упорито”, добави Адекоя.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти