Келвин Киптум обеща шоу на феновете на Чикагския маратон

Само трима мъже в историята са бягали под 2:02 часа в маратона и Келвин Киптум е един от тях. Той пък е единственият маратонец под 35 години, който е постигал такъв резултат. И вторият най-бърз мъж в историята на маратона си е поставил за цел да атакува световния рекорд на Елиуд Кипчоге на маратона в Чикаго в неделя (8 октомври).

Младежът ще се надява да затвори един от най-големите градове в САЩ със страхотно шоу. В публикация на страницата си във Фейсбук действащият шампион на Лондонския маратон обеща на феновете си фойерверки.

“Чикагският маратон 2023 е в неделя, 8 октомври 2023 г. Пригответе се за шоуто“, написа Киптум в социалните мрежи.

По-рано тази година, на Лондонския маратон, 23-годишният атлет почти заличи световния рекорд, след като избяга второто най-бързо време в историята.

Киптум записа 2:01:25, за да спечели състезанието пред Джефри Камворор, който също се бореше за победа на едно от любимите си трасета.

Кениецът дебютира миналата година на маратона във Валенсия и записа 2:01:53, за да спечели състезанието.

В много редки случаи атлети успяват да спечелят маратони при дебютите си с толкова впечатляващи времена и да продължат победните серии. Само трима мъже в историята са бягали под 2:02, а Киптум е единственият маратонец, който го прави на възраст под 35 години.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти