Пеп за закъснелия полет, съчувствието към Ливърпул, загубата от Уулвс и 7:0 срещу Лайпциг

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола трябваше да даде виртуална пресконференция преди утрешното гостуване на РБ Лайпциг в Шампионската лига, тъй като усложнени атмосферни условия отложиха полета на "гражданите" за Германия. В нея испанецът говори за загубата от Уулвърхамптън, победата над "червените бикове" със 7:0 в последния сблъсък помежду им, както и за това как ВАР ощети Ливърпул в дербито с Тотнъм.

Проблеми за Манчестър Сити, отборът не успя да отлети за Германия

За полета: 

"Това, че ще пътуваме по-късно, не е проблем. Важното е полетът да бъде безопасен. Властите казаха, че е рисковано да се лети по-рано. Затова трябваше да направим тренировката по-дълга, да удължим обяда, ще имаме време за почивка и след това ще пътуваме за Германия".

Победата със 7:0 над РБ Лайпциг през март: 

"7:0 няма никакво значение. Тук направихме 1:1 с тях. Това е различен мач. Сега става дума за групова фаза и е напълно различно".

Завръщането на Джон Стоунс и Бернардо Силва: 

"Джон Стоунс и Бернардо Силва се чувстват по-добре. Бернардо е по-добре от Джон. Двамата ще пътуват с нас и ще решим утре. Щастливи сме, че се завръщат. Джон няма нито една минута още през този сезон".

Грешките на ВАР и какво трябва да се промени: 

"ВАР промени работата на съдиите, защото те вече не взимат решения, а ги оставят на ВАР. Разбирам как се чувстват в Ливърпул, но шефовете на съдиите трябва да решат какво трябва да се коригира. Аз не съм специалист. Всеки знае каква грешка направиха и последствията за Ливърпул бяха големи, защото каузата в такива мачове е много важна".

За загуба от Уулвърхамптън: 

"Не знам какво ще се случи през този сезон, но това, което направиха играчите, е невероятно. Срещу Уулвърхамптън допуснахме два точни удара във вратата си и загубихме. Такъв е футболът. Да, трябва да подобрим някои неща, но в основата на всичко, което постигнахме през миналия сезон, бяха Стоунс, Родри, Бернардо, Де Бройне, Гюндоган и Грийлиш, а те не играха в този мач. Нормално е понякога да трябва да се коригират някои неща. Матео и Хулиан бяха невероятни. Жереми също. Има обаче някои играчи, които знаят какво точно трябва да направят, защото са тук от седем години. Сега гледаме към Лайпциг, а след това към гостуването на Арсенал. Няма да спечелим или загубим Премиър лийг заради мача с Уулвърхамптън".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти