Рекорди в атлетиката на Азиатските игри

Световната шампионка Уинфред Мутиле Яви от Бахрейн почти не срещна реална заплаха във финала на 3000 метра стийпълчейз на Азиатските игри в Китай. Тя спокойно запази титлата си на Азиатските игри с 9:18.28, подобрявайки с повече от 13 секунди предишния рекорд на Игрите.

“Имах голям натиск от хора, които ми казваха „ти ще спечелиш“, каза Яви. “Но всичко може да се случи, така че бях внимателна и се съсредоточих върху опитите да подобря рекорда на Азиатските игри.“

Това беше вторият златен медал за Яви за два дни, тъй като тя грабна и златото на 1500 метра в неделя вечерта с 4:11.65, печелейки с повече от секунда.

“Това (спечелването на два златни медала) означава, че съм способна да преминавам към различни състезания“, каза тя. “Не е нужно да оставам в стийпълчейза дълго време. Мога да премина бавно към различни състезания. ще участвам в шосейни състезания на 5 км или 10 км, а може би дори маратон."

Индиецът Авинаш Мукунд Сейбъл постигна време 8:19.50, за да спечели златото в стийпълчейза при мъжете, подобрявайки предишния рекорд на Игрите от 8:22.79, поставен през 2018 г. от иранеца Хосейн Кейхани с повече от три секунди.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти