Британска атлетка сложи край на кариерата си, за да "съхрани здравето си"

Британската атлетка Лора Уайтман призна, че се оттегля от спорта, "за да съхрани здравето си в дългосрочен план". Уайтман спечели сребро на 1500 метра на Игрите на Британската общност през 2014 г. в Глазгоу. 32-годишната състезателка извоюва и бронз на 5000 метра на Игрите на Британската общност в Австралия четири години по-късно.

"Ден, който дойде много по-рано от очакваното, но за съжаление трябва да обявя, че се пенсионирам като професионален спортист. Имах много предизвикателни няколко години, занимавайки се с редица контузии, операции и продължителна рехабилитация. През този период винаги съм вярвала, че мога да се върна и да се състезавам отново на най-високо ниво, но тялото ми казва "не".

За да съхраня здравето си в дългосрочен план, взех това много трудно решение. С разбито съм сърце, няма да мога да се състезавам само за последен път", сподели Уайтман в емоционален пост.

Тя достигна до олимпийските финали на 1500 метра в Лондон 2012 и Рио 2016 и също така спечели два бронзови медала на 1500 метра от европейско първенство.

"Това няма да е краят на участието ми в спорта, който обичам толкова много. Надявам се да продължа да тренирам и да подкрепям следващото поколение", добави тя в социалните мрежи.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти