Баршим и Чопра са суперзвездите в атлетиката на Азиатските игри

Олимпийският и световен шампион в хвърлянето на копие Нирадж Чопра казва, че умът и тялото са подготвени да защитят титлата му от Азиатските игри. Индиецът оглавява шепа звезди от най-висока класа в леката атлетика, които ще се състезават в продължение на седем дни на олимпийския стадион "Big Lotus" с капацитет до 80 000. Сред тях е другият олимпийски златен медалист и трикратен световен шампион на скок на височина Мутаз Есса Баршим.

Очаква се Чопра да доминира в хвърлянето на копие след силен сезон, който му осигури златото на Световното първенство в Будапеща през август.

Той също така спечели етапите от Диамантената лига в Доха и Лозана, но на финала на веригата в Юджийн беше победен от чеха Якуб Вадлейх. “Имам още едно състезание, Азиатските игри“, каза той след Юджийн.

“На големите състезания мисля, че става въпрос за мислене, на големи състезания не е нужно да се подготвяме. Когато влезем на стадиона, умът ни е готов и тялото също е готово за състезанието“, добави индиецът, който е и олимпийски шампион от Токио.

Той ще се сблъска със сериозна съпротива от пакистанеца Аршад Надим, който взе сребро на Световното при завръщането си от операция на лакътя и контузия в коляното.

Баршим е азиатският рекордьор и също така притежава втория най-висок скок в историята с 2.43 метра. Неговият основен съперник ще бъде южнокорейецът Уу Сан-гйок, световен шампион в зала от Белград 2022 и вицешампион от Азиатските игри през 2018 г. Уу взе трофея от Диамантената лига в Юджийн с личен рекорд от 2.35 м, но Баршим не участва.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти