6 квоти за Париж 2024 за най-добрите отбори в света ще бъдат определени на олимпийските квалификации

Остават 3 дни преди най-добрите мъжки отбори в света да започнат участието си на Олимпийските квалификационни турнири в Бразилия, Япония и Китай.

Шест квоти за Париж 2024 се разиграват за първите два отбора във всяка група от квалификациите, които ще се проведат от 30 септември до 8 октомври в Рио де Жанейро, Токио и Сиан.

Рио де Жанейро е домакин на Група А, а домакинът Бразилия ще се изправи пред сериозна конкуренция, тъй като действащият световен шампион Италия, първенецът на Азиатските игри - Иран, Куба, Украйна, Германия, Чехия и Катар ще влязат в битка за 2 олимпийските квоти.

В Група А се очакват вълнуващи битки, особено в последния ден, 8 октомври, когато в битката на диагоналите се изправят Амин Есмейлнежад от Иран срещу Хесус Ерера от Куба и когато бразилската легенда Бруно Резенде се среща със сребърния медалист от Евроволей 2023 Симоне Джанели и Италия, за да си осигурят двете олимпийски визи. 

Японската столица Токио ще бъде домакин на Група B, в която Япония се изправя срещу втория от VNL 2023 САЩ, бронзовите медалисти от Евроволей 2023 от Словения, Сърбия, Турция, Тунис, Египет и Финландия.

Япония ще бъде водена от великолепното си трио – Юки Ишикава, Юджи Нишида и Ран Такахаши – които ще се опитат да продължат отличното си представяне през 2023 г., след като спечелиха бронза на VNL 2023 и взеха короната на Азиатския шампионат.

Отборът, ръководен от Филип Блейн, е готов да се изправи срещу силни съперници като САЩ и Словения, които са водени съответно от Мика Кристенсън и Тине Урнаут.

Полша без Курек в Китай, Сливка е новият капитан

Домакин на Група C е Китай, а в тази група е националният отбор на България, както и шампионът във VNL 2023 и победител в Евроволей 2023 от Полша, бронзовите медалисти от Токио 2020 Аржентина, Нидерландия, Канада, Мексико и Белгия.

Аржентина с най-доброто срещу България на олимпийската квалификация в Китай

Според volleyballworld звездите, които ще се изявяват в Сиан са Вилфредо Леон (Полша), Лучано Де Чеко, Факундо Конте (Аржентина) и младата суперзвезда Александър Николов от България.

Алекс Николов: Татко е играл на 2 олимпиади и това е най-хубавото нещо, което е преживял

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти