Артета се оплака: Имаме много контузии, а създадохме високи очаквания

Мениджърът на Арсенал Микел Артета ще има сериозно предизвикателство при избирането на състава за утрешния двубой с Брентфорд от третия кръг на Купата на лигата, тъй като “артилеристите” имат доста проблеми с контузени футболисти, които няма да могат да вземат участие в двубоя.

“Деклан Райс не можа да продължи двубоя с Тотнъм и все още не тренира. Да се надяваме, че не е нещо сериозно. Имаше дискомфорт, което не е добър знак, но се надявам да се възстанови бързо. Леандро Тросар също не е на разположение. Той опита да тренира, но също почувства проблем, така че за утре няма да е на разположение. За Мартинели също ще е твърде рано. Томас Партей продължава да не е наличен. Букайо Сака също куцаше след мача и вероятно няма да е на разположение тази седмица. Това е дълъг списък и имаме нужда някои от тях да се завърнат, защото имаме шестима топ играчи с контузии, но и това е част от футбола. Да сменим целият състав утре просто не е възможно, но има играчи, които се нуждаят от повече минути и ще ги получат” обясни наставникът.

В Арсенал си отдъхнаха за Деклан Райс

Испанецът говори и за това, че “топчиите” се нуждаят от повече клиничност в завършващата фаза, за да печелят своите двубои. В неделя Арсенал завърши наравно 2:2 в голямото дерби за тима срещу Тотнъм, след като “артилеристите” на два пъти повеждаха в двубоя.

“Очакванията, които създадохме, и кулутрата, че искаме да печелим всеки мач. Искаме да ставаме по-добри. Имахме отличен шанс един на един срещу Тотнъм при 0:0 и след това Габи Жезус още един, но най-трудно е да вкараш топката в мрежата. Нямахме нужната ефективност. Това са определящи моменти и трябва да сме по-клинични в тях. Срещу ПСВ Айндховен бяхме отлични, но не и три дни след това,” каза Артета.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти