Хамилтън лично ще инспектира работата по W15

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще посети дизайнерския екип на Мерцедес в базата на тима в Бракли, за да инспектира работата по създаването на автомобила на тима за догодина – W15.

Люис обяви това още през уикенда на „Сузука”, където слабостите на W14 се видяха ясно на бързата и технична японска писта.

„Знам какъв е проблемът с колата ни, затова искам да накарам момчетата да направят необходимите промени – обясни Хамилтън. – Ще се опитам да защитя тезата си, но дизайна и създаването на колата не е моя работа. Надявам се, че те ще си свършат работата и при нас всичко ще се промени.”

От Мерцедес обясниха отборните заповеди в Япония вчера

След това Хамилтън потвърди за предстоящото посещение в Бракли тази седмица и уточни, че ще „провери дали дизайнерите ще направят тези промени”.

Ще има ли проблеми в Мерцедес след „Сузука”?

По-рано през сезона шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че е сгрешил като е позволил на инженерния и дизайнерския екип да го убеди, че W13, а след това и W14 имат потенциал да се борят за челото на класирането във Формула 1. В действителност обаче се оказа, че концепцията на болидите за 2022 и 2022 е сбъркана и Мерцедес изостана сериозно от лидерите Ред Бул.

Сайнц: Вторият ми бокс помогна само на Хамилтън

На „Сузука” пилотите на Мерцедес изостанаха заради проблеми с липсата на сцепление на задните колела, недостатъчно ефективен аеродинамичен пакет и високо челно съпротивление, което отнемаше от максималната скорост на колите на правите.

Хамилтън каза защо той и Ръсел изостават толкова много на "Сузука"

А още в хода на първото състезание тази година Хамилтън се оплака, че в Мерцедес не са поели в посока на развитие на колата, сходна с тази на Ред Бул, които доказаха, че това е правилният път.

Волф: Доминацията на Макс и Ред Бул е лоша за Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти