От Ред Бул обещали титулярно място на Лоусън през 2025 година

Лиам Лоусън ще трябва да почака още една година, за да получи титулярно място във Формула 1, а според запознати такова е било гарантирано на новозеландеца за сезон 2025 от шефовете на Ред Бул.

Както е известно и догодина Лоусън ще бъде резервен състезател за отборите на Ред Бул и Алфа Таури, въпреки доброто впечатление, което оставя от неочаквания си дебют в Нидерландия по-рано този сезон. От уикенда на „Зандвоорт“ насам новозеландецът кара на мястото на контузения Дениъл Рикардо, чието възстановяване не върви според очакванията и има шанс Лоусън да кара и в Катар в края на другата седмица.

Може ли отсъствието на Рикардо да се окаже по-дълго?

В четирите състезания, които новозеландецът вече записа, той успя веднъж да влезе в точките, финиширайки девети в Гран При на Сингапур. Това е и най-добрият резултат от началото на сезона за екипа на Алфа Таури.

В Япония през изминалия уикенд Лоусън се класира 11-ти в квалификацията, в която бе победен от съотборника си Юки Цунода. В състезанието обаче двамата размениха ролите си и Лоусън завърши пред японеца, но и двамата останаха извън точките, финиширайки 11-ти и 12-ти.

Това силно представяне може и да не доведе до желаната титулярно позиция за следващия сезон, но заради него Лоусън е получи гаранция от доктор Хелмут Марко и Кристиан Хорнър, че ще бъде титуляр през 2025 година. Тази гаранция идва в замяна на съгласието новозеландецът да не напуска лагера на Ред Бул, в търсенето на титулярна позиция през следващия сезон.

Лоусън научил преди “Сузука”, че остава резерва

Догодина пилоти на Алфа Таури ще са Цунода и Рикардо, а за Ред Бул отново ще карат Макс Верстапен и Серхио Перес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти