Перес не успя да подобри рекорда на Ботас от Монако 2021

В хода на вчерашната Гран При на Япония Серхио Перес регистрира един от най-дългите боксове в историята на Формула 1. Мексиканецът прекара близо 42 минути в гаража на своя екип преди да се върне на пистата, да направи три обиколки, за да изтърпи едно 5-секундно наказание и отново да се прибера в бокса.     

Перес получи четири наказателни точки след Гран При на Япония

Перес се прибра при механиците на Ред Бул в края на 13-та си обиколка на „Сузука“. Той се върна на пистата точно 41:25.913 минути по-късно, като за това време той загуби над 25 обиколки от лидерите.

Този стоп се нарежда сред най-дългите такива, но остана далеч от антирекорда, който е притежание на Валтери Ботас. Пит стопът на финландеца в Гран При на Монако през 2021 година продължи приблизително 43 часа.

Тогава гайката на предната дясна гума на финаландеца се кръстоса, тъй като той не спря правилно при механиците и гайката бе ударена под нестандартен ъгъл от пневматичния пистолет, което доведе до бликирането ѝ. В този случай Ботас напусна състезанието, а гумата му бе свалена едва при връщането на колата му във фабриката на Мерцедес в Бракли няколко дни след надпреварата в Княжеството.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти