Лоусън научил преди “Сузука”, че остава резерва

Пилотът на Алфа Таури Лиам Лоусън разкри пред австралийските медии, че още преди Гран При на Япония е знаел, че догодина няма да е титуляр във Формула 1. На “Сузука” вторият тим на Ред Бул обяви, че догодина титуляри остават Дениъл Рикардо и Юки Цунода, а Лоусън ще е пак резервен пилот.

Лоусън вече записа четири старта като заместник на контузения Рикардо като донесе най-доброто класиране на Алфа Таури за сезона - 9-о място в Сингапур, а в Япония отново беше много близо до зоната на точките - 11-и.

“Знаех какво ще е решението на Ред Бул преди уикенда в Япония - обяви Лоусън. - Но аз съм пилот на Ред Бул. Всички места на Ред Бул във Формула 1 са заети, така че за съжаление това означава, че оставам резервен пилот.”

Рикардо и Цунода остават в Алфа Таури догодина

Лоусън благодари на феновете и на всички в падока за подкрепата, която получава като титуляр.

Какво знаете за Лиам Лоусън?

“Страхотно е, получавам подкрепа от всички мои колеги, от другите отбори - обясни Лиам. - Разбрах, че едва ли не всички в Нова Зеландия се вълнуват от представянето ми, което също е супер. В момента съм концентриран само върху това да постигна максимално добри резултати в състезанията, в които ще карам. Моята цел остава титулярното място във Формула 1 и ще направя всичко по силите ми, за да я постигна.”

Лоусън няма да се радва да бъде резерва и догодина

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти