България се смъкна до 32-ро място в световната ранглиста

Волейболистите от националния отбор на България отпаднаха на 1/8-финалите на Европейското първенство, след като отстъпиха на олимпийския шампион Франция с 0:3 гейма пред препълнената зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

Край на мъката! Олимпийските шампиони от Франция изхвърлиха България от Евроволей 2023

Българските волейболисти приключиха участието си в шампионата на Стария континент с 2 победи и 4 загуби. На трето поредно европейско националите ще завършат на 9/16-о място в крайното подреждане спрямо резултатите в останалите 1/8-финални мачове.

След края на участието си на ЕвроВолей 2023, обаче, България се смъкна на 32-ро място в световната ранглиста с актив от 132,20 точки. Преди началото на първенството българските волейболисти заемаха 29-а позиция.

Лидер продължава да бъде отбора на Полша с актив от 409,22 точки. На второ място е отборът на САЩ с актив от 376,17 точки. Трети са световните шампиони от Италия с актив от 365,86 точки.

Пламен Константинов иска Теодор Салпаров и Георги Братоев в отбора ни за олимпийската квалификация в Китай

В следващите дни може да има минимални размествания в ранглистата, тъй като освен ЕвроВолей 2023 не са завършили и континенталните първенства на Африка и зона NORCECA (Северна и Централна Америка и Карибите), но България със сигурност ще остане 32-а.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти