Пламен Стайков: Ралито не е точна наука

Пламен Стайков и навигаторът му Рафи Кадир стартират в 52-ото издание на рали „България” като лидери в националния шампионат и претенденти за победата. Тази година рали „България” е трети кръг от националния шампионат и кръг от Европейския рали трофей (ERT).

Освен в рали шампионата, Стайков и Кадир са начело и в класирането в рали спринт шампионата.

На живо: Гледайте церемониалния старт на рали „България”

„Да, имам желание и възможност да спечеля и двата шампионата, но няма как да бъда категоричен, че ще успея – заяви преди старта на рали „България” Стайков, цитиран от пресцентъра на състезанието. – Рали “България” е важно за мен, защото според мен там ще се реши шампионската титла, а и самото име на състезанието повдига настроението ми за битка. Зад всяка една победа стоят изключително много труд и воля. Но няма точна формула за успех в ралитата, защото това не е точна наука. Всичко е въпрос на усещане и моментни решения взети в рамките на секунда.”

Денис Станчовски: Нямаме право на грешки

52-ото издание на рали “България” започва днес с церемониален старт в 20:00 часа довечера. В него ще вземат участие 31 екипажа от четири държави. Маршрутът на надпреварата е с дължина от 150 км, разделени в тринадесет специални етапа.

Екатерина Стратиева ще си партнира с водещ букмейкър

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти