Победоносен ден за янките на US Open

Домакините на US Open имаха поводи за радост през вчерашния ден, след като Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън и Томи Пол преодоляха втория кръг на последния за годината турнир от Големия шлем.

Поставеният под номер 9 Фриц нямаше особени затруднения срещу перуанеца Хуан Пабло Варияс и без да губи време се разправи с него с 6:1, 6:2, 6:2 за 101 минути, изравнявайки най-доброто си представяне на "Флашинг Медоус". Роденият в Калифорния тенисист спечели 36 от 44 точки на първи сервис и показа страхотна издръжливост при разиграванията, когато трябваше да играе в защита. Фриц отрази три точки за пробив и остана непробит през тази седмица.

Той ще се опита да стигне за първи път до осминафиналите в Ню Йорк, а негов съперник ще бъде 17-годишният дебютант в турнирите от Големия шлем Якуб Меншик (Чехия), който елиминира квалификанта Титуан Дроге (Франция) с 3:6, 6:2, 7:6(1), 6:3.

Миналогодишният полуфиналист и №10 в схемата Тиафо също се представи впечатляващо и спечели с 6:3, 6:1, 6:4 срещу австриеца Себастиан Офнер само за 92 минути.

Американецът допусна само 14 непредизвикани грешки и спаси единствената точка за пробив, пред която се изправи в мача.

“Мисля, че играх наистина стабилно тази вечер. Движех се добре по корта, удрях топката отлично и от форхенд, и от бекхенд. Можех да сервирам малко по-добре, но победата си е победа и продължавам към следващата”, заяви Тиафо, който очаква в третия кръг 35-годишния левичар и номер 22 в схемата Адриан Манарино (Франция), отстранил унгареца Фабиан Марожан с 3:6, 6:3, 6:4, 6:1.

14-ият поставен Пол за втора поредна година достигна до третия кръг след обрат срещу руснака Роман Сафиулин с 3:6, 2:6, 6:2, 6:4, 6:3. Американецът чака в третия кръг 21-ия в схемата Алехандро Давидович Фокина (Испания), който се справи с Хуан Мануел Черондоло (Аржентина) с 6:1, 6:4, 6:3.

Шелтън пък елиминира шампиона от 2020 година Доминик Тийм (Австрия), който се отказа заради проблем със стомаха при 6:7(1), 0:1. Така представителят на домакините ще срещне в третия кръг руснака Аслан Карацев, който се наложи над испанеца Роберто Карбайес Баена с 6:2, 4:6, 6:3, 7:6(4).

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти