От Ботев отказали да вземат "Колежа" на концесия и да го завършат сами

Заместник-кметът Величко Родопски обяви, че е имало предложение към Ботев да вземе на концесия и да завърши стадион "Христо Ботев", но от клуба са отказали.

Пред "БНТ" той призна, че по някои от проектите в капиталовата програма ще останат средства за разплащане и през следващия мандат. Според него, за стадион „Локомотив“ в бюджета са предвидени 24 милиона лева, а другата част до 42 милиона, колкото е обществената поръчка, ще останат за следващия мандат. Родопски заяви, че Пловдив е може би единствената община в Европа, която строи два стадиона, това го правели клубовете и инвеститори. „Водихме разговори - с говорим за „Ботев“, с управителите там, собственикът на „Ботев“. 

Ние им предложихме това, което е направено до миналата година, те да участват, да спечелят концесията, като концесията щеше да бъде от 2 части -строителство и услуги, и те да си довършат стадиона. Категорично отказаха. И се наложи ние да теглим кредити да може да довършим да функционира, защото трябваше да го оставим недовършено, което е лошо!“ – каза Родопски. 

„Ако държавата върне всички пари, които даваме за стадионите всички проблеми с решават“, бе категоричен финансистът. Той изчисли, че ако стадионът бъде довършен от следващата година в общинската хазна ще влизат 1,6 милиона годишно от концесионната такса.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти