Тен Хаг взима още един бивш играч на Аякс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се опитва да привлече още един играч, с когото е работил в Аякс. Това е бранителят Николас Таляфико от Лион.

“Червените дяволи” търсят спешно ляв защитник, след като контузия на Люк Шоу се оказа по-сериозна и ще отсъства около два месеца, а резервата му Тайрел Маласия също е с травма. Те са проявили интерес към Марк Кукурея, Маркос Алонсо, Серхио Регилон и проверява при какви условия може да бъде привлечен някои от тях. Идеята е да бъде взет някой временно, тоест под наем до края на сезона.

Първата оферта на Ман Юнайтед за аржентинския защитник е била отхвърлена от Лион. Предложението е било за наем за един сезон, но френският клуб иска да бъде включена клауза за задължително закупуване. Самият играч иска да премине на “Олд Трафорд” и преговорите между двата клуба ще продължат.

Таляфико играе за Аякс от 2018 до 2022 г., като през целия период негов треньор е Тен Хаг. Миналото лято той премина в Лион. Бранителят стана световен шампион с Аржентина в края на миналата година.

Ако трансферът в Ман Юнайтед се осъществи, той ще стане поредният бивш играч на Аякс, пристигнал в клуба. Миналото лято клубът привлече Антони и искаше Юриен Тимбер, който не беше привлечен, а това лято Андре Онана пристигна на “Олд Трафорд”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти