Защо Хорнър се разкрещя на инженера на Макс?

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър разказа как се е разкрещял на инженера на Макс Верстапен Джанпиеро Ламбиасе при последния дъжд, малко преди финала на Гран При на Нидерландия, в която световният шампион спечели деветата си поредна победа този сезон.

Верстапен беше начело преди последните обиколки, когато отново заваля, като дъждът се оказа много по-силен от очакваното. Първоначално Макс не искаше да влиза в бокса и смяташе да продължи да кара със сликовете, а инженерът му беше съгласен с него. Малко след това обаче дойде и червеният флаг за спиране на състезанието, предизвикан от катастрофата на Ганю Джоу с Алфа Ромео на първия завой след старта.

В 62 от 72 обиколки Ламбиасе каза по радиото на Макс, че “сега е добър момент за бокс”, като условията на пистата се влошаваха и в края на тура световният шампион се прибра в пита.

Алонсо: Рекордите на Верстапен се подценяват

В това време обаче Хорнър е крещял на Ламбиасе да привика Макс в бокса.

Верстапен и Норис говорили за трансфера на Ландо в Ред Бул

“Не бяхме сигурни какво ще се случи с времето - обясни Хорнър. - Заваля леко, дали обаче щеше да завали по-силно? В крайна сметка се разкрещях на Джанпиеро: “Прибирай го в бокса!” И добре, че стана така”.

Волф: Доминацията на Макс и Ред Бул е лоша за Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти