Чавдар Костов ще продължи да води Рилски спортист

Рилски спортист си подсигури услугите на своя капитан Чавдар Костов и за следващия сезон, обявиха от агенцията на баскетболиста. Гардът ще играе още една кампания с екипа на Рилецо, с който подписа договор за 2+1 години.

Опитният играч се подвизаваше на много места в европейската сцена, сред които са родните Лукойл Академик и Левски, австрийския Гюсинг Найтс, гръцките Кавала и Кими и северномакедонския Работнички Скопие. 

За Лукойл Академик той е истинска легенда, след като пет пъти триумфира в Националната баскетболна лига, а през това време вдигна и Купата на България три пъти. 

Със "сините" Костов може да се похвали с още много медали, сред които една титла от родното първенство, една Купа и Суперкупа на България, както и сребро от Балканската лига. По време на престоя си в Северна Македония също става шампион, а вдига и Купата на страната на два пъти, спечелвайки си редица отличия за Най-полезен играч по време на богатата си кариера.

През изминалия сезон със "скиорите" столичният стрелец спечели Суперкупата, класира се на четвъртфиналите за Купата и финишира на 4-о място в плейофите на родното първенство. Той записа средно по 15.6 точки, 4.0 борби в 38 мача в НБЛ.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти