Тотнъм потвърди втори трансфер за деня

От Тотнъм официално обявиха привличането на нападателя Алехо Велис, който пристига от аржентинския Росарио Сентрал срещу сумата от 15 млн. евро плюс бонуси. 19-годишният талант подписа договор до лятото на 2029-а, като ще носи фланелката с номер 36 в новия си отбор.

Тотнъм се подсили с нов защитник от Бундеслигата

Велис е юноша на Росарио Сентрал, като е записал общо 62 мача с 19 гола за родния си клуб. Той е младежки национал на Аржентина до 20 години, като има 9 срещи с 3 попадения за състава, за който игра на тазгодишното Световно първенство за тази възраст. Младият играч е второто ново попълнение на “шпорите” за деня след привличането на защитника Мики ван де Вен, за когото бяха платени 45+5 млн. евро на Волфсбург.

“Сега, след като вече съм тук, сякаш докосвам небето с моите ръце. Когато за първи път разбрах за случващото се и за интереса на клуба към мен, честно казано, не можех да повярвам. Наистина не го осъзнавах, докато не дойдох тук. Пристигам тук с огромното желание да се справя добре. 100% съм фокусиран върху поставените задачи. Много съм доволен и благодарен, че семейството ми е тук с мен както винаги. Определено сбъдвам мечта с днешното ми присъединяване към толкова голям клуб. Ще дам най-доброто от себе си, за да се възползвам от възможността и дано всичко ми се получи по най-добрия начин тук”, коментира Велис пред клубната телевизия.

Още от Футбол свят

Виж всички