Григор Димитров посяга към втори финал за годината

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се изправи срещу стария си познайник Даниел Еванс в полуфинален дуел на турнира от категория АТР 500 във Вашингтон.

Двубоят ще започне около 4 часа сутринта в неделя.

Даниел Еванс ще бъде съперник на Григор Димитров на полуфиналите във Вашингтон

Гришо стигна до тази фаза с победи над Макензи Макдоналд и Емил Русувуори, а Юго Юмбер се отказа от четвъртфиналния им двубой заради контузия.

Еванс пък елиминира фаворита на домакините Франсис Тиафо, а преди това беше записал успехи над Александър Шевченко и Грегоар Барер.

Григор Димитров е полуфиналист във Вашингтон без игра

Това ще бъде шестият мач между Григор и британеца, като засега нашият най-добър тенисист води с 3:2 победи. Първата им среща е от 2011-а на трева в Ийстборн, когато Гришо спечели с 2:7, 7:6(5), 6:4, а през 2016-а отново във Вашингтон Еванс победи с 6:4, 6:4.

През 2019-а в Чънгду Димитров надделява със 7:5, 7:5, а на следващата година в ATP Cup топ ракетата ни се наложи с 2:6, 6:4, 6:1. Последният им мач също е 2020-а, когато в драматичен дуел британецът печели със 7:6(3), 4:6, 6:3.

Григор Димитров: Вече не съм младо пиле

Димитров е за трети път на полуфинал този сезон след Ротердам и Женева - в първия случай той беше спрян от Даниил Медведев, а във втория елиминира Тейлър Фриц, преди да отстъпи на Николас Джари в битката за трофея.

Ако победи Еванс, Гришо ще спори за титлата срещу някого измежду именно Фриц или Талон Грийкспор, които излизат в по-ранния полуфинал от 02:00 часа сутринта.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти