Коя е любимата победа на Макс този сезон?

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен записа на “Спа” десета победа за сезона и осма поредна от старта на кампанията. Много фенове и анализатори вече се питат дали Макс има любима победа през 2023.

След първото си място на “Хунгароринг” Макс определи успеха си като “перфектен ден”, като тогава Ред Бул подобри рекорда за поредни победи за отбор във Формула 1. След триумфа на “Спа” обаче Макс имаше друг отговор и отличи битката в Белгия.

В края на август сезонът се подновява със състезанието на “Зандвоорт”, където оранжевата армия ще очаква 11-а победа за Макс и ако Верстапен спечели, то най-вероятно пак ще има различен отговор за това коя е любимата му песен този сезон. Ако спечели у дома, Макс ще изравни рекорда на Себастиан Фетел от 2013 година за поредни победи - двамата ще имат по 9. Но коя обаче е №1 досега?

Верстапен изравни рекорд на Алонсо с победата си на "Спа"

“Трудно ми е да избирам, тази година имам много хубави победи, някои от които много убедителни - обясни Верстапен. - Мисля, че тази, която наистина ми хареса беше в Маями, на тази писта е трудно да си пробиеш път през колоната и се справихме много добре с цялото състезание след трудната за нас квалификация. Може би за мен това е победата, която най-много ми хареса. Но честно казано, също и Белгия и Унгария, те също бяха много хубави победи.”

Кога Макс Верстапен ще може да си гарантира третата поредна титла?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти