Късмет в последните минути прати САЩ напред и изхвърли дебютанта Португалия на женското Световно първенство

САЩ и Португалия изнесоха изключително атрактивен и драматичен сблъсък, макар че завършиха 0:0 в последен мач от груповата фаза за двата тима на Световното първенство за жени. Срещата бе решаваща за класирането на 1/8-финалите на турнира, тъй като американките имаха само точка преднина пред днешния си противник и заемаха второто място в класирането на група “Е”. 

Футболистките на Влатко Андоновски бяха по-активни в срещата и на няколко пъти бяха много близо до гол. С два сериозни пропуска се отличи звездата на тима Алекс Морган, а най-близо до попадения бе Лин Уилямс, който отблизо нацели и гредата. Най-драматичните минути в двубоя в крайна сметка дойдоха в добавеното време, когато дебютантките на световно първенство от Португалия осъществиха изключително опасна контраатака, но оставената в отлична позиция очи в очи с вратаря на американките Кики Назарет стреля в страничния стълб и не успя да отбележи. 

Това бе първо равенство за САЩ в груповата фаза на световно първенство от 2015-а година, но бе достатъчно да ги класира напред, макар че те, като един от фаворитите, не показаха достатъчно убедилно представяне. Победител в групата стана тимът на Нидерландия. В следващата фаза американките ще трябва да се изправят срещу победителя от група “G”, където за момента фаворит и водач в класирането в Швеция.

Още от Футбол свят

Виж всички