Националка на Аржентина призова да спрат обидите към нея заради татуировката на Кристиано Роналдо

Критикуваната за татуировка с лика на Кристиано Роналдо аржентинска националка Ямила Родригес заяви, че португалецът е любимият й футболист, но това не означава, че тя не оценява приноса на Лионел Меси за местния спорт и спечелената световна титла в Катар през декември. 25-годишната Родригес, която има и татуировка с лика на Диего Марадона, разкри, че е била критикувана в социалните мрежи. 

"Моля ви, спрете. Не е забавно. Кога точно казах, че съм против Меси? Не може ли всеки човек да си има идол и да се старае да играе като него? Меси е капитан на нашия национален отбор и постиженията му са огромни. Това, че черпя вдъхновение и от Роналдо, не означава, че мразя Меси", написа разочарованата Родригес в Инстаграм и добави, че някои от критиките са с особено груб език. 

"Не виждам какъв е проблемът. Никой не е длъжен да харесва само футболисти от страната му. "Разберете най-накрая, че това е просто спорт. Всеки футболист има различни предпочитания. Избрала съм да покажа едно от тях, но това не означава, че нямам и други. Престанете вече, защото се уморих и ме боли". Родригес влезе като резерва при загубата на Аржентина с 0:1 срещу Италия на световните финали за жени в Австралия и Нова Зеландия. Следващият мач на южноамериканките е срещу Република Южна Африка в петък.

Още от Футбол свят

Виж всички