Ди Монтедземоло инвестира в Астън Мартин

Легендарният бивш президент на Ферари Лука ди Монтедземоло вече е сред инвеститорите, купили си акции в британския производител на спортни автомобили Астън Мартин. Информацията е на списание Business F1, като според изданието става въпрос за инвестиция в размер на 4 милиона долара. В момента пазарната капитализация на компанията, в която основен акционер е Лорънс Строл, надхвърля 1 милиард долара.

Ди Монтедземоло и Строл-старши са приятели от времето, когато модната марка Tommy Hilfiger беше спонсор на Ферари и компанията беше под контрола на канадския милиардер.

Ди Монтедземоло явно разчита на развитието на компанията в дългосрочен план, тъй като тепърва предстои разширяването на моделната гама на автомобилния производител, който в момента работи на загуба от 1,5 милиона долара на ден. Строл полага сериозни усилия, за да повиши продажбите на Астън Мартин чрез въвеждането на отстъпки за някои модели, а през май канадецът продаде част от акциите си в компанията на китайския гигант Geely на стойност 117 милиона британски лири и се смята, че в по-дългосрочно бъдеще Астън Мартин може да има нов китайски основен акционер.

Цунода коментира интереса на Астън Мартин към него

Този сезон звездата на Астън Мартин Фернандо Алонсо има 6 подиума в изминалите 10 състезания, като тимът се бори за второто място при конструкторите срещу Мерцедес и Ферари.

Алонсо не се притеснява от пропадането на Астън Мартин

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти