Цунода коментира интереса на Астън Мартин към него

Японският пилот на Алфа Таури Юки Цунода заяви, че не вижда причина да напуска семейството на Ред Бул във Формула 1, въпреки че към него интерес от страна на Астън Мартин. Цунода записа два сезона, изпъстрени с инциденти, но тази година спечели единствените 2 точки до момента за Алфа Таури и се представя изключително постоянно.

Шефът на тима Франц Тост прогнозира, че Цунода може да се бори за място в Ред Бул, а сделката на Астън Мартин с Хонда за доставка на задвижващи системи от сезон 2026 отрежда на японеца ролята на фаворит за волан в британския тим. Преди време Цунода беше коментирал, че е готов да напусне орбитата на Ред Бул във Формула 1, но сега явно мнението му се е променило.

„Щастлив съм в семейството на Ред Бул – заяви Цунода пред Total-Motorsport.com. – Чувствам се добре тук, мога да съм себе си. Като пилот, е хубаво, че към мен има интерес от други отбори, но аз съм щастлив в Алфа Таури. Тимът ме подкрепя в последните сезони, така че не мисля за други отбори. Ще е страхотно, ако получа възможност да карам за Ред Бул, но не мисля много за 2024 и след това и нямам причина да гледам извън Алфа Таури.”

Рикардо имал нужда от само час, за да измести Де Врийс

В първата половина на сезона Цунода завърши 8 пъти пред вече бившия си съотборник Ник де Врийс в 10 състезания. От Унгария съотборник на Цунода ще е опитният Дениъл Рикардо, което ще е интересен тест и за двамата пилоти на Тост.

Цунода победи Верстапен в офроуд битка

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти