Перес обясни защо отново изостана

Серхио Перес записа пета поредна квалификацията, в която не успя да стигне до третата част на сесията. Мексиканският пилот на Ред Бул призна, че е останал изненадан от продължителността на червения флаг в хода на първата част на квалификацията на „Силвърстоун”.

Перес чакаше на изхода на алеята пред боксовете подновяването на първата част, която беше спряна заради повредата на Кевин Магнусен, който спря на излизането от завоя „Стоу” заради загуба на налягане на маслото. В Ред Бул са очаквали сесията да бъде рестартирана по-рано, а заради дългото чакане гумите на Перес за изстинали и това е провалило бързата му обиколка.

„Чаках много на изхода на бокса и това се отрази зле на температурата на гумите”, потвърди Перес.

Верстапен: Беше една луда квалификация

Той ще стартира от осма редица, също като в Австрия, където от 15-о място на старта успя да се качи на подиума на финала.

Норис: Нямаше как да сме по-напред

„Много жалко, защото уикендът тръгна много добре за нас, вчера бяхме силни и ще се опитам да минимизирам щетите – допълни Перес. – В тези условия, на изсъхваща писта, имам най-големи проблеми с колата. Така че трябва да работим сериозно с отбора по този проблем.”

Пиастри: В Q3 колата беше като ракета

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти