Ръсел: Макс мрънка, защото иска повече пари

Макс Верстапен не един и два пъти е изразявал своето недоволство от броя състезания във Формула 1 в момента. По-рано през годината световният шампион дори намекна, че разширяването на календара може да го накара да прекрати кариерата си сравнително рано. Настоящият контракт на нидерландеца с Ред Бул е до края на 2028 година, но самият той не знае дали ще иска да подпише нов такъв.

Според пилота на Мерцедес Джордж Ръсел една от причините Верстапен да „мрънка“ толкова много срещу увеличаването на състезанията е неговото желание да получава повече пари. Самият британец заяви, че няма проблем с разширяването на календара, тъй като той обича това, което прави.

Верстапен плаши с напускане при смяна на формата

„Аз обичам това, което правя и за мен колкото повече състезания има, толкова по-добре. Аз мисля, че Макс мрънка защото той иска повече пари“, заяви Ръсел.„Той е най-добре платеният пилот в момента и това е напълно заслужено. Но аз мисля, че това е тактика от негова страна – заплахите, че ще се откаже и какво ли още не. Надявам се, че той няма да го направи и ще остане толкова дълго, колкото и аз, защото аз искам да се боря с най-добрите пилоти в света.„Сега имам този шанс с Люис (Хамилтън), но искам да го правя срещу Макс, Шарл (Леклер) и Ландо (Норис). Мисля, че в момента спортът се намира в една страхотна позиция. Но в същото време си е предизвикателство. Не можем да продължим да добавяме още и още задължения и състезания.„Стигаме момент, в който, за да добавим нещо ще трябва да махнем нещо друго. Лично за себе си бих казал, че нямам отпадащи ангажименти, въпреки добавянето на нови състезания. Така че всички работим допълнително и съм сигурен, че това се отнася и за Ред Бул. Сигурен съм, че ако ние (пилотите) нямахме допълнително ангажименти, ние щяхме да се радваме да караме всеки уикенд“, добави още пилотът на Мерцедес.

Календарът на Формула 1 за сезон 2024 е готов

Догодина календарът на Формула 1 ще включва 24 състезателни уикенда, като сезонът ще стартира в началото на март в Бахрейн и ще завърши в началото на декември в Абу Даби. Графикът предвижда общо три серии от три поредни състезания. Първата ще включва стартовете в Испания, Австрия и Великобритания, втората тези в САЩ, Мексико Сити и Сао Пауло, а последната ще бъде формирана от финалните три кръга за годината в Лас Вегас, Катар и Абу Даби.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти