Сребърните стрели на Макларън се завръщат (почти)

Макларън и един от основните спонсори на тима – Google, правят частично завръщане към цветовата схема на болидите на отбора от времето, когато Люис Хамилтън спечели първата си световна титла. Години наред феновете наричаха болидите на Макларън Сребърните стрели, тъй като тогава Мерцедес беше все още само доставчик на мотори във Формула 1, а световните титли на Мика Хакинен от края на 90-те години са символ на това време.

Но тук става въпрос за следващия етап от развитието на Сребърните стрели на Макларън – хромираното сребристо сиво и дизайнът на цветовата схема на болидите, използван от 2006 до 2014 година, като в този период победи за Макларън спечелиха Кими Райконен, Люис Хамилтън, Фернандо Алонсо, Хейки Ковалайнен и Дженсън Бътън. И акцентът е върху оцветяването на колите през сезон 2008, когато Хамилтън взе първата си титла, а Google лансира интернет браузъра Chrome.

Ландо Норис и Оскар Пиастри ще карат MCL60 със сребърно/оранжева цветова схема този уикенд, ще имат нова разцветка на гащеризоните, а Ландо ще използва и нови състезателни обувки и каска с нов дизайн.

„Не е тайна, че феновете обичат класическите хромирани цветове на Макларън – обясни главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун. – Google Chrome искаха да върнем елементи от това оцветяване, за да отбележим историята ни в Гран При на Великобритания и се надявам, че това ще допадне на публиката.”

За модел при създаването на новото оцветяване на MCL60 е използвана цветовата схема от Монако, с която тимът отбеляза Тройната корона: победите си в Монте Карло, „Инди 500” и „24 часа на Льо Ман”.

Ред Бул ще преследва рекорд на Макларън в неделя

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти