Германец елиминира шампиона Циципас в Майорка

Германецът Яник Ханфман продължава силната серия през 2023-а година и отстрани защитаващия титлата си на турнира по тенис в Майорка Стефанос Циципас (Гърция) с 6:4, 3:6, 6:2. Ханфман спечели 80 процента от началния си удар днес и с класирането си на четвъртфинал постигна най-значимата победа в кариерата си.

"Мисля, че доста неща трябва да се подредят в правилната посока, за да победя играч от топ 10, заяви германецът след края на срещата. Наистина започнах много добре. Може би Стефанос не беше напълно подготвен за условията и времето. С този вятър, който се появи и на тревата, не е лесно да си подредиш тактиката. И може би това, че играх мач и в първия ден от турнира, наистина си оказа влияние".

"Сервирах наистина добре и в трите сета. Имам само един сервис-гейм с двойна грешка. Но генерално няма как да не бъда доволен, след като победих играч на 5-о място в АТР", заяви германецът.

Той проби подаването на Циципас в първия гейм в мача, а също така още два пъти в решаващия трети сет. На 31 години, той едва този понеделник се появи в топ 50 – нещо, което не се беше случвало за него. Но на турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид той направи участие не четвъртфинал за първи път, елиминирайки тогава Тайлър Фриц и Андрей Рубльов. Следващият му съперник ще бъде някой измежду Фелисиано Лопес (Испания) и Джордан Томпсън (Австралия), които играят по-късно днес.

Кристофър Юбенкс също отстрани противник, който беше поставен в основната схема. Американецът елиминира сънародника си Бен Шелтън с 6:7 (4), 6:4, 7:6 (2). Юбенкс вкара 40 уинъра в мача срещу 30 за Шелтън, като срещата продължи 2 часа и 43 минути, за да се определи победител. В следващия кръг 27-годишният Юбенкс ще играе с французина Артур Ридеркнех, който пък преодоля влезлия като лъки-лузър сънародник Констант Лестиен с 6:3, 6:2.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти