Макс: Очаква ни напрегнат уикенд

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен прогнозира „напрегнат уикенд” за Гран При на Австрия, в който той ще преследва пета поредна победа и общо седма в първите 9 старта този сезон.

В събота ще има спринтово състезание, което означава промяна на формата на уикенда и само една свободна тренировка – точно промените, които Верстапен не харесва и постоянно критикува.

„Това е вторият уикенд със спринт този сезон, тези уикенди винаги са по-напрегнати и сложни в сравнение с нормалните състезания, а и времето изглежда непредвидимо, така че може да е по-трудно и интересно – прогнозира Верстапен. – Разбира се, Австрия е домашно състезание за нас, очаквам сериозна подкрепа от феновете по трибуните и се надявам да ги зарадваме с хубава битка.”

Волф: Все още не можем да притиснем Верстапен

Макс потвърди, че целта му този уикенд отново е победата и припомни, че Ред Бул са постигали добри резултати на австрийската писта.

Ферари пробва ново крило на “Фиорано”

Ситуацията може би ще бъде по-напрегната за другия пилот на Ред Бул Серхио Перес, който стартира сезона като претендент за световната титла с две победи в първите 4 старта. След това обаче представянето на мексиканеца рязко се влоши, той има само един подиум в последните 4 старта, а в последните три състезателни уикенда не успя да стигне до третата част на квалификацията.

Перес: Не мога да си позволя повече слаби уикенди

„За мен е много важно да се представя на постоянно ниво и да постигна добър резултат – обясни Перес. – Прогнозата за времето обещава интересни моменти, а заради спринта ще разполагаме с по-малко време да работим по колата, но се надявам да се представя толкова силно, колкото и в Баку, където беше първият такъв уикенд за този сезон.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти